CLIMATE PROOF AREAS?

Een klimaatbestendige omgeving is, zeker in een deltagebied, van levensbelang. De veranderende zeespiegel, in combinatie met toenemende neerslag, heeft grote consequenties voor de vaak dichtbewoonde gebieden langs de kust. Blijven we dijken verhogen en verstevigen, of zijn er alternatieven?
Lees meer...

 
Analyse van klimaatverandering
De projectgroep CPA Schouwen-Duiveland zet momenteel de laatste punten en komma's in het rapport Probleemanalyse. Maatschappelijke organisaties op Schouwen-Duiveland hebben in maart in het Watersnoodmuseum de analyse in conceptvorm voorgelegd gekregen.
Lees meer...

Concrete lokale projecten

De ontwikkelingen rond het havenplateau in Bruinisse, Innovation Island in Brouwershaven of de Kering 2039 van het SEAP; het zijn voorbeelden van lokale projecten waarbij klimaatbestendigheid een onderwerp kan zijn. In april organiseerde de projectgroep CPA Schouwen-Duiveland een workshop.
Lees meer...

Scholieren aan de slag


Klimaatbestendige vraagstukken lenen zich uitstekend voor praktijkopdrachten in het middelbaar onderwijs. Leerlingen van de technasiumopleiding in Goes van de Pontes Scholengroep zijn afgelopen schooljaar aan de slag gegaan. Ook het komende schooljaar krijgen leerlingen praktijkopdrachten vanuit de projectgroep CPA Schouwen-Duiveland.
Lees meer...

 

 

Wil je op de hoogte blijven?


Bedankt voor je interesse in ons project! Klik hier om de nieuwsbrief verder te ontvangen. Wil je meer weten over het Europese Project Climate Proof Areas? Dan kan je terecht op de website. Ontvang je deze nieuwsbrief liever niet meer? Klik dan hier om je uit te schrijven.